frisbee werpen – maak een loop

titel: frisbee werpen – maak een loop

1. overzicht:

korte beschrijving

Kinderen spelen met een frisbee. De leerlingen geven commando’s aan elkaar. Ze zullen moeten samenwerken en communiceren om het spel te kunnen spelen. Met deze unplugged les zullen ze leren dat ‘loops’ hen helpt om de hoeveelheid van commando’s te minimaliseren.

leeftijd: 9-10 jaar

level: gemiddeld

21ste eeuwe vaardigheden: 

creatief en kritisch denken
samenwerken
communicatie

tips om te differentiëren

Je kan differentiëren door meer leerlingen te laten meedoen, waardoor de loops meerdere tussenstations gaan hebben. Of door de frisbee in verschillende richtingen te laten werpen.

  1. doel

Begrijpen dat commando’s nuttig zijn bij het spelen van games. Maar ook dat ze correct moeten zijn en dat je ze kunt minimaliseren door het gebruik van loops.

  1. tools

frisbee
blad papier
pen

  1. praktijk
  1. 2 leerlingen staan op de speelplaats 10 meter uit elkaar. Ze moeten de frisbee 3 maal naar elkaar gooien.
  2. Een andere leerling geeft de opdracht om de frisbee 1 maal naar elkaar te gooien. De leerling die de opdracht geeft, moet zijn opdracht herhalen omdat de werpers de frisbee 3 maal naar elkaar moeten gooien.
  3. De leerlingen moeten begrijpen dat het logisch is om slechts 1 opdracht / commando te geven en ze herhalend te laten uitvoeren, dan de opdracht telkens opnieuw te herhalen.
  4. Na een aantal pogingen maken we groepen van 4 werpers. Ze moeten de frisbee naar elkaar werpen.
  5. 2 leerlingen geven commando’s en schrijven deze op.  
  6. De opdrachtgevers kunnen de opdrachten aanpassen en de leerlingen naar links of naar  rechts laten gooien. Men gaat in verschillende richtingen werpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *