bee-bot411x411

De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen kunnen de robot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet de Bee-Bot van

tevoren de juiste commando’s krijgen. Bijvoorbeeld: twee stappen vooruit, een keer naar rechts en dan weer een stap vooruit. De robot onthoudt tot veertig stappen en kan zo uiteenlopende opdrachten uitvoeren.

Het aantrekkelijke van de Bee-Bot is dat de docent ook zelf opdrachten kan ontwerpen. Met accessoires en zelf ontworpen illustraties, landkaarten, vormen, letters of c
ijfers kan de docent leerlingen een op maat gemaakte les aanbieden.

Ongeacht voor welke lessen de Bee-Bot wordt ingezet, de uitdaging voor de leerling is om steeds vooruit te denken. De complexiteit wordt bepaald door het niveau van de opdracht.  Opdrachten met de Bee-Bot dragen bij aan oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen maken een plan, testen, evalueren en wijzigen het programma als dat nodig is.

Deze commando’s voer je boven op de Bee-Bot in, hier zitten de knoppen. Ook zitten er naast de richtingspijlen nog drie andere knoppen die je helpen bij het programmeren:

  • Clear of kruisje: Hiermee wis je alle ingevoerde commando’s
  • Pauze of pauze teken: Hiermee pauzeer je de Bee-Bot
  • Go: Hiermee start je de Bee-Bot en gaat de Bee-Bot de door jouw ingegeven commando’s uitvoeren

Door de Bee-Bot commando’s te geven gaat deze doen wat jij wilt.

 

Voor de Bee-Bot is er ook een app. Meer over deze app lees je hier.

 

Voor de B-Bot bestaat ook heel wat lesmateriaal:

OPANOA

Juf Marita

Code kinderen

Onderwijs met stijl