We moeten studenten meer 21st century skills aanleren

het-onderwijs-van-de-toekomst-is-leren-leren-leren-falen-en-leren-samenwerken

Onlangs werd op Bloovi de prangende nood aan onderwijshervorming aangekaart. Er wordt volop gepalaverd over hoe we het momenteel nog vastgeroest systeem kunnen aanpassen aan de 21e eeuw. Al die gesprekken zijn een mooi begin, hoewel er ook al partijen zijn die het heft in eigen handen nemen. Een daarvan is Fyxxilab, een initiatief van EduCentrum, waarbij kinderen binnen en buiten de schooluren aan de slag kunnen met IT-tools. Bloovi-redactrice Magali De Reu bracht een bezoekje aan de Gentse vzw, waar ook minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo van de partij was. Tijd voor een gesprek met de minister himself en Isabel Allaert, bezielster van het initiatief.

Meer info: http://bloo.vi/izL1PC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *