Kilpikonnaohjelmointia

Muistatko LOGO-ohjelmointikielen ja kilpikonnan? Jos et, se ei haittaa mitään sillä kilpikonnaohjelmoinnissa pääsee hyvinkin helposti alkuun! Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella on kehitetty suomenkielistä Kilpikonna-ohjelmointiympäristöä. Ajatuksena on, että ohjelmoinnin ensi askeleet voisi ottaa omalla äidinkielellä, tuttuja komentoja käyttäen. Näin ohjelmallinen ajattelu (mm. peräkkäisyys ja toistorakenteet) saattavat jäädä paremmin mieleen. Voit kokeilla ohjelmaa itse lataamalla sen alla olevasta linkistä. Ohjelman suoritus vaatii koneelle Python-tulkin asennuksen koneelle. Kun asennus on valmis, käynnistä tuplaklikkaamalla TurtleDrawing.py -tiedostoa tai aja ohjelma komentoriviltä:

python TurtleDrawing.py
Kilpikonna-ohjelmoinnin avulla voi järjestää vaikkapa taidenäyttelyn!

Kilpikonna-ohjelmoinnin avulla voi järjestää vaikkapa taidenäyttelyn!

Kilpikonna-ohjelmointi tapahtuu kirjoittamalla komennot vasemmalla alhaalla olevaan ikkunaan. Ohjelma suoritetaan valitsemalla valikosta Tiedosto > Piirrä. Käytettävissä olevat komennot näkyvät ohjelmakoodin viereisessä listauksessa. Kun taidot karttuvat, lisäkomentoja voi ottaa käyttöön Näytä-valikon kautta.

Kilpikonna-ohjelmoinnin avulla voi järjestää vaikkapa taidenäyttelyn! Kuka saa suunniteltua ja piirrettyä hienoimman kuvion ohjelmakoodin avulla?

  • Kilpikonna-ohjelmapaketin lataus GitHubista (klikkaa Download ZIP)
  • Python 2.7.11 -asennuspaketti koneelle (valitse omalle koneellesi sopiva asennuspaketti
ijormanainen

View my other posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *